بخشی از متن:
جزوه انتقال حرارت 1 دکتر بصیرت دانشگاه امیر کبیر1
29 صفحه مصور فارسی
بخشی از متن:
مقدمه:
نتیجه می گوید: « نخستین بار ایرانیان تاریخ را درک کردند و آن را به دورانهای مختلف تقسیم کردند» و هرودوت تاریخ خویش را چنین آغاز می کند: «به روایات ایرانیان بهترین تاریخ شناسان هستند….».
غرض از نقل دو قول مذکور این بود که در آغاز، علم تاریخ در بیشتر کشورهای شرق و غرب، علمی ناشناخته بود و فقط در ایران وقایع روزانه در بار و رویدادهای کشور را در روزنامه ها، آیین نامه ها، خداینامه ها، تاج نامه ها، سالنامه ها و شاهنامه ها می نوشتند. اما این بدان مفهوم نیست که در آن دوره، تاریخنگاری به مفهوم امروزین رواج داشته است، بلکه بر عکس در ایران عصر باستان تاریخنگاری اهمیت زیادی نداشت و حتی یک اثر تاریخی واقعی که متعلق به این دوره باشد در دست نیست. ...
فهرست مطالب:
بخش اول - کلیات
فصل اول: مختصری از تاریخنگاری در ایران تا عصر پهلوی
فصل دوم: کلیاتی در تاریخنگاری دوره پهلوی
بخش دوم - جریانهای اصلی تاریخنگاری در عصر پهلوی
فصل اول: جریان شرق شناسی
شرق شناسی و دیرینه آن
ایران شناسی و ایران شناسان مهم
سیاست شرق شناسی سیاست ایران شناسی
روش سیاسی و رهیافت تاریخنگاری لمبتون
نقش سیاسی لمبتون در ایران
الف- همزیستی مسالمت آمیز: توده ای نفتی - توده ای روسی
ب- لمبتون و قحطی نان
ج- میس لمبتون
د- میس لمبتون و کودتای مرداد
فصل دوم: جریان ناسیونالیستی
کارنامه فرهنگی
تاریخنگاری محتاط
ناسیونالیستی محافظه کار
بخش سوم - جریان آکادمیک
بررسی و نقد تاریخنگاری اقبال
بخش چهارم - جریان مارکسیستی
جریان مارکسیستی
فصل اول: زمینه های تاریخی پیدایش مارکسیسم
فصل دوم: اندیشه های اساسی مارکس در باب تاریخ
الف- حتمیت تاریخی، پیروزی پرولتاریا: الغای مالکیت خصوصی و الغای دولت
فصل سوم: تاریخچه ورود اندیشه مارکسیستی به ایران
فصل چهارم: تاریخنگاری مارکسیست، لنینیستی در ایران (انجماد و انحراف)
الف- علمی بودن تاریخ
ب- سیر تاریخ ایران
ج- شخصیت در تاریخ
د- عدم بی طرفی در نگارش تاریخ
هـ- سبکی برانگیزنده موضوعی واحد
بخش پنجم - نتیجه گیری کلی
نتیجه
فهرست منابع
بخشی از متن:
آب نما و استخر در باغهای ایران یکی از ضروریترین عناصر ایجاد باغ بوده است. استخر باغهای قدیمی دارای عمق زیاد و چندین فواره بودهاند از جمله استخر باغ بزرگ هزار جریب که در دوره صفویه در اصفهان احداث شد و پانصد فواره داشت .
در ایران باستان آب پیامآور روشنایی و پاکی به شمار میرفت و از ارزش زیادی برخوردار بود. شاید به علت اینکه ایران کشوری کمآب بوده، این مایع حیاتی بین ایشان قدر و منزلتی والا داشته است. آب در نزد ایرانیان نه تنها برای رفع نیازها مورد استفاده قرار میگرفته، بلکه از لحاظ معنوی و روحی نیز تاثیر بسیاری داشته است. آب با قابلیتهای مختلف خود مانند حیات، تازگی، درخشندگی، پاکیزگی، رونق و رواج روشنایی، سکون و آرامش و تحرک، احساسهای متفاوت در روح و روان انسان گذارده است. به همین دلیل همواره در مکانهایی که ساخته دست بشر هستند، به صورتهای مختلف برای خود جا باز کرده است.
بخشی از متن:
چکیده:
معماری ایران از اواخر دوره قاجار و شروع دوره پهلوی دچار هرج و مرج و آشفتگی شد در این دوران ما شاهد احداث همزمان ساختمانهایی هستیم که هر کدام بیانگر یکی از مکاتب فکری دوره هایی مشخص از تاریخ ایران هستند:
کاخ مرمر به تقلید از معماری سنتی و عمارت شهربانی کل کشور به تقلید از تخت جمشید و ساختمانهای بلدیه ( شهرداری ) و پستخانه به شمال و جنوب میدان امام ( سپه ) به تقلید از معماری نئوکلاسیک فرانسه ساخته شدند . در این دوره تلاش می شد که پیوندی بین سه طیف فکری به وجود آید : ساختماهای وزارت امور خارجه ، اداره پست ، صندوق پس انداز بانک ملی را در واقع می توان به عنوان نمونه این گونه ساختمانهای التقاطی نام برد . این گرایشهای متفاوت و بعضا متضاد در معماری این دوره ناشی از اختلاف در گرایشهای سیاسی و ایدوئولوژیک این عصر از تاریخ ایران است که ریشه در جریانهای عقیدتی – سیاسی اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی دارد . جریانهای مذکور را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
گروه اول، سنت گرایان، که اساس تفکر سیاسی و بینش دینی آنها هماهنگی دین با سیاست و احیاء و توسعه سنتهای هزار ساله جامعه ایرانی بود . پرچمداران این نهضت در آن برهه از زمان شیخ فضل الله نوری بود و بعد از ایشان سید حین مدرس ادامه دهنده راه وی گشت.
فهرست مطالب :
معماری قاجار پهلوی
شروع دوره پهلوی ( دوره رضا خانی )
معماری سبک ملی
سر در باغ ملی
تصاویر میدان انقلاب
در دوره رضا شاه
دیوارهای باربر
پهلوی اول
میدان حسن آباد
دوره قاجار
شهرسازی و معماری در دوره پهلوی اول
معماری صنعتی
معماری دوره پهلوی اول در فضای کارخانه
بخشی از متن:
چکیده:
محقق ژاپنی Masaru Imoto برای انتشار یافته های تحقیقات خود مدعی شد که مولکولهای آب نسبت به مفاهیم انسانی تاثر پذیرند. نظریه این محقق ژاپنی که تاکنون از سوی موسسات علمی فیزیکی و زیست شناسی مورد تایید قرار گرفته است، مبتنی بر بررسی نمونه های فراوانی از کریستالهای منجمد شده آب و مقایسه آن با یکدیگر است.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی